Presisjonsarbeid for Tine meierier

Via Skjærbekk Sveis og Montasje, som er en av initiativtakerne for etableringen av Elverum Sveiseverksted, har det kommet inn et litt spesielt oppdrag fra Tine meierier i Verdal.

– Dette er et såkalt ventilbatteri som skal installeres på fabrikk, og brukes i forbindelse med produksjon av mozarellaost, forklarer Jan Skjærbekk som er en av gründerne bak Elverum Sveiseverksted.

Jan Skjærbekk – en av gründerne bak Elverum Sveiseverksted AS

Skjærbekk Sveis og Montasje har siden 90-tallet vært spesialister på denne type industrileveranser, og det ventilbatteriet som produseres nå er det første som lages i Elverum Sveiseverksted sine lokaler.

– Det er meget tids- og kostnadsbesparende å sette sammen så mye som mulig av modulene på verksted, i stedet for å sende et par mann ut til fabrikk og montere alt på stedet. Vi sparer mange dager i monteringstid når dette skal settes opp hos Tine, konkluderer Skjærbekk.

Selv om jobben med å sette sammen ventilbatteriene på verksted er tidsbesparende, vil det likevel være et betydelig monteringsarbeid når dette skal ut i fabrikk. Oppdragsgiver setter pris på at monteringen går så raskt og smidig som mulig. For Tine handler det selvfølgelig om at det blir kortest mulig produksjonsstans i anlegget.

– Når alt er montert på fabrikk gjennomføres det en streng inspeksjon og kvalitetskontroll. Dette handler om matproduksjon, og innvendig må sveiseskjøtene være glatte slik at anlegget er enkelt å rengjøre. Det er nulltoleranse for grader og skjøter hvor råstoffet kan sette seg fast.

Hvis inspeksjonen avdekker en skjøt som ikke er i henhold til kravene må det hele skjæres fra hverandre og sveises på nytt.

Wiliam Johansen er lærling, og skal snart opp til fagprøva. Han har hatt jobben med å sette sammen ventilbatteriet som skal ut til Tine i Verdal.

– Wiliam har blitt en meget dyktig sveiser, og vi er stolte av både ham, og jobben har har gjort her, sier Jan Skjærbekk og peker på de glatte, jevne sammenføyningene. Dette er topp kvalitet, og når vi leverer på dette nivået kan vi være sikre på at det vil bli flere av denne type oppdrag også i fremtiden.