Ny plateknekker i drift!

Mandag 12. november var endelig den nye plateknekkeren hos Elverum Sveiseverksted i drift. Den første jobben måtte vi selvfølgelig dokumentere.

– Maskinen ble montert i forrige uke, men siste finpuss og justeringer ble gjort i dag tidlig, forteller Tom Andreas Lauritzen som skal effektuere første oppdrag. 

Tom Andreas Lauritzen plotter inn de siste dataene i den digitale styringsenheten

Meidell-maskinen er splitter ny, og «state of the art» i sin klasse. Kantpressen kan knekke plater fra 1 til 6 millimeter i 90 graders vinkel, opp i hele 3 meters bredde. Den har digitalt styringspanel og en hel del automatiske funksjoner. Nå gleder gutta på verkstedet seg til å få brukt den på flere jobber – og gjøre seg bedre kjent med maskineriet.

– 6 millimeters tykkelse gjelder svartstål, presiserer Tom Andreas. På rustfritt klarer den 5 millimeter.

Ny platesaks fra samme produsent er også på plass, dermed er det enkelt å kutte plater til riktig format før de knekkes. Platesaksa kutter opp til 10 millimeter tykkelse svartstål, og opp til 8 millimeter rustfri. Platesaksa tar også opp til 3 meter bredde.

Saks og kantpresse representerer en betydelig investering for et nystartet verksted – og vi håper dermed på mange oppdrag for det nye utstyret.

Ta kontakt på telefon eller e-post hvis du lurer på priser og betingelser!