Lokal leveranse til Prestmyra bru

18. desember åpnet nybrua i Prestmyrbakken – og som det heter i disse juletider: Alle hjerter gleder seg! Folk i Østre Elverum og andre som stadig er oppover Trysilvegen har kjørt omvei via boligfeltet på Løvbergsmoen siden april i år.

Ekstra gledelig for oss i Elverum Sveiseverksted er det at vi har fått være med på leveransen frem mot ny bru, om enn på vår beskjedne måte.
– Vi fikk oppdraget i november, forteller daglig leder Terje Myrvold.

Det rent praktiske handler om noe som høres enkelt ut: En klatresikring. Altså – et stengsel som skal forhindre at overmodige elverumsinger skal finne det for godt å klyve ut på buene over høyt over vegen. Tom Andreas Lauritzen har hatt ansvar for jobben på Elverum Sveiseverksted, og kan forsikre om at denne type oppdrag er krevende nok.

Tom Andreas Lauritzen sveiser på den siste klatresperren for Prestmyra bru. Konstruksjonen ser ikke stor ut der den er montert på brua, og fremstår større i verkstedet. Det handler om mange timer arbeid når det skal lages fire identiske av disse.

– Det er ikke noe i denne konstruksjonen som er i 90 grader vinkel. Når vi fikk tegningene var det en god del tankearbeid som skulle til, bare for å pønske ut hva som var beste metode for å løse det, sier Lauritzen.

Jobben ble gjort på ca en uke, fordi det ble satt på flere folk parallelt. Dette har bidratt til at modulene ble ferdige, kom på plass, og at brua nå er åpnet.

– Vi anser dette som et stort oppdrag, med tanke på hvor mange arbeidstimer som har gått med, sier Tom Andreas. Kanskje det største vi har hatt siden åpningen av sveiseverkstedet i høst. Det er ekstra morsomt at oppdraget var komplekst å løse, og at det var en ekstremt lokal leveranse.

Elverum Sveiseverksted holder til i nye lokaler, bare noen få hundre meter fra Prestmyra bru. Etter brua (når du kommer fra byen) må du ta til høyre ved første skilt (Starmoen), og du vil ikke unngå å legge merke til en laftet bygning på høyre hånd.

Les også sak på Elverum kommune sin webside om åpningen av brua.