Hei sveis – vi fusjonerer!

Skjærbekk sveis og montasje ved Jan Skjærbekk var en av gründerne da Elverum Sveiseverksted ble etablert for et års tid siden. Nå er det endringer i virksomhetsstrukturen.

Gründer Jan Skjærbekk under åpningen av sveiseverkstedet i oktober 2018

Tanken med å etablere Elverum Sveiseverksted var å få et navn med lokal forankring, og at Elverum Sveiseverksted kunne ta unna en del oppdrag som ikke var innenfor kjernevirksomheten til Skjærbekk. Det viste seg imidlertid ganske raskt at det ble mye internfakturering, når oppdrag skulle løses hos de to firmaene.

Ina Kilde Kulsveen tok over som daglig leder for Skjærbekk sveis og montasje for noen måneder siden. Nå som det er fusjon på gang har hun fått enda mer å henge fingrene i.

– Elverum Sveiseverksted hadde ikke vært i drift i mange måneder før vi skjønte at det ville være mest praktisk å fusjonere, bekrefter hun. Det hele er helt udramatisk, og det er rene økonomiske vurderinger som ligger til grunn for fusjonen.

Kulsveen påpeker at det er mange besparende faktorer ved at Elverum Sveiseverksted nå skal drives videre som en «avdeling» av Skjærbekk sveis og montasje. Man unngår ekstra administrativt arbeid ved at det blir slutt på internfakturering, og det blir ett og samme regnskap.

– I den nye konstellasjonen er Tom Andreas Lauritzen tilsatt i funksjonen som verkstedleder, i tillegg til at han som tidligere jobber med praktisk/tekniske oppdrag, sier Ina. Tom Andreas får dermed også noen administrative oppgaver, og det blir litt kontorarbeid på ham.

Verkstedleder Tom Andreas Lauritzen og daglig leder Ina Kilde Kulsveen

I det fusjonerte firmaet er det nå totalt 18 ansatte, og dette krever sitt av koordinering og logistikk. Daglig leder melder om god ordretilgang og høy aktivitet – med oppdrag over store deler av landet. I skrivende stund er det produsert elementer på verkstedet i Elverum, som skal over til kunde i Bergen. Et oppdrag i Lofoten står også på trappene.

– Vi kunne nok hatt litt flere oppdrag lokalt, kommenterer Tom Andreas Lauritzen. Håpet vårt er at vi nå skal få bygget godt omdømme som lokal leverandør, med «Elverum» i firmanavnet.

Ina Kilde Kulsveen ønsker å berømme alle ansatte for innsatsen:

– De som jobber hos oss er løsningsorienterte, og det får vi stadig veldig gode tilbakemeldinger på. Det er ofte litt utfordrende å disponere mannskaper på de forskjellige oppdragene, og det hender at vi må justere på mannskapsplanene i løpet av dagen. Men alle ansatte tar det med godt humør, bretter opp ermene, og gjør jobben som skal til.